Климатици без външно тяло

Отопление, вентилация и климатизация. Битови горещи води.

Климатици без външно тяло

Мнениеот termoavangard на 04 Май 2011 23:02

Olimpia splendid
Представя ме ви системата UNOCO .Това е климатик без бъншно тяло който съчетава в себеси дизаин и технология за постигане на максимален комфорт
Особедно подходящ там където има високи изисквания за интериор и екстериор фасадата е без загрозяващи външни тела а само с две декоративни рашетки ф202

Unico е разработен за да се гарантира максимална достъпност по време на операциите по поддръжка: замислен като модулна единица, всички секции са отстраними и лесно достъпни. За почистването на филтъра е изключително просто. За достъп до филтрите, просто повдиганете клапата за въздуха с лека ръка. След това просто издърпайте двойния филтър и тя е готова да се почисти. Unico е снабден с два вида филтри: електростатичен филтър, който контролира и отстранява малки частици и емисии от дим, здрач, цветен прашец, животински косми, за предотвратяване на алергичните реакции, както и активен въглен филтър, който премахва лошите миризми и инактивира вредни газове.

Казват, че мълчанието е злато. Но това е дори по-ценно, когато се отнася до климатик инсталиран вътре в дома. Тихо през деня, така че няма да нарушава ежедневните дейности. И най-важното е, че през нощта, защото тишината е наистина първото условие за добър нощен сън. по-важното е, през нощта, защото тишината е наистина първото условие за добър нощен сън.
Въздушния поток и разпределение на въздуха, са ключови елементи за постигане на перфектен комфорт. Unico генерира до максимум от 490 м3 / ч на въздуха, която се разпределя ефективно в цялата стая благодарение и на голямата по размер клапа 690x60 мм). Това означава намаляване на потреблението с едно и също охлаждане / отопление резултати.
Unico е проектиран и разработен за ниска или висока инсталация. Благодарение на иновативни технически характеристики, монтиране за няколко минути е всичко необходимо за подготовка на машината и на двата вида инсталация. Инсталирането на устройството не се нуждае от външна работа: това означава, че няма трудни процедури и скъпи подемни съоръжения. Визуалното въздействие върху външната стена е минимална само с две малки инсталирани решетки (всяка с диаметър 202 mm).

Серия от четири модела и две мощности означава, че можете да намерите правилните единици за всяка нужда.
1. UNICO 8,5 SF (самo охлаждане)
2. UNICO 8,5 HP (отопление и охлаждане)
3. UNICO 11,5 SF (само охлаждане)
4. UNICO 11,5 HP (отопление и охлаждане)
Термопомпата достига много високи нива на ефективност, намирането на перфектния баланс между доброто охлаждане и отопление е истински ефективна, че можете да използвате през цялата зима, а не само при умерено студено време.
termoavangard
Потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 03 Май 2011 15:15
Skype: georgiatanasow

Re: Климатици без външно тяло

Мнениеот academil на 05 Май 2011 12:57

Колко много приказки за климатична система тип "мобилен климатик", т.е. външното и вътрешното тела са обединени в моноблок, приличащ на вътрешно тяло на класически сплит. Дефинитивно това е "фиксиран мобилен климатик". Моноблокът има сериозни "уши" за окачване на стената, тежи 46 кг. И иска сериозни отвори във външна стена 162 мм.

И поетични приказки за тишината, а звуковото ниво на първия каталожен номер е 46 dB при цени на рекламирания тук типоред 1000 - 1200 паунда, обаче в UK, до БГ ще станат доста над 3 КBGN при хладилни мощности 7 000-9 000 BTU. Другите са дори с 53 dB.
Изображение
Цената на реверсивен моносплит TOSHIBA, Made in Japan, мощност 14 000 BTU, СОР=6,81,звуково ниво 24 dB, е дори по-ниска.
Производителят явно се срамува да посочи колко е енергийната ефективност, т.е. СОР, а скромно посочва "Heating Energy Rating G".
За сведение мобилен климатик от по-високия енергиен клас E има COP = 1, 61, т.к. мобилните климатици по конструктивни особености не се характеризират с висока ефективност.

А здравословното шумово ниво в спално помещение за България е 26 dB.

Само глух идиот би си инсталирал това термодинамическо недоразумение ! Дваж по-голям, ако даде пари за него !ИзображениеИзображение
"Честността е най-големият лукс, който човек може да си позволи." - Джеръм Клапка Джеръм
academil
Експерт
 
Мнения: 2463
Регистриран на: 17 Яну 2011 19:03
Местоположение: с. Слънчев ден, в покрайнините му е Варна
Skype: Не приемам съобщения

Re: Климатици без външно тяло

Мнениеот special на 05 Май 2011 14:32

Ех да имаше google и технически преводач за неуки :wallbash: :headbash: :datz:
Съдете за Вашия успех по това, от което трябва да се откажете при постигането му.

ИзображениеИзображениеИзображение
http://www.bgremonti.com
http://otpushvane.com
Аватар
special
Експерт
 
Мнения: 2727
Регистриран на: 04 Дек 2006 21:19
Skype: brb

Re: Климатици без външно тяло

Мнениеот academil на 05 Май 2011 14:42

СОР или Coefficient of Performance, Коефициент на трансформация, представлява отношението на отдадения топлинен поток към изразходваната от компресора електрическа енергия. СОР е винаги е по-голям от единица, а технико-икономическият минимум почти за целия свят е 3.2. Климатичните системи не притежават КПД, и този коефициент се използва за оценка на ефективността.
Съвременните елитни климатици притежават СОР до 7, но това е показател при лабораторни изпитания; реалният е винаги по-малък, и се променя в зависимост от температурата. При увеличаване на температурната разлика, която климатикът трябва да преодолее СОР пада до 2-2.5 пъти, т.е. може и под 3.2. При големи температурни разлики вън-вътре над 24 градуса Келвин, което се получава при външна температура -6 градуса Целзий и по-ниски, е правилно да се използва обикновена ел. печка, защото климатикът се доближава по икономичност до нея, а компресорът се товари неимоверно много.
Теоретично максималният СОР на парокомпресионен термодинамичен цикъл е 9, ограничен от фазовата диаграма на фреоните, и от механичните качества на материалите.
Затова не си купувайте климатик с СОР под 3.2, ако ще се ползва за отопление.
И колкото е по-малък СОР, толкова до по-високи минусови температури е изгоден климатикът.
А използването на климатик в охладителен режим е нездравословно, особено при често излизане-влизане в охлаждана стая, защото човек няма регулаторен механизъм при преохлаждане, както има при прегряване - изпотяване.
Колкото е по-висока външната температура, толкова по-малка следва да бъде температурната разлика вън-вътре. Например при 28 градуса външна, вътре може да е 22 градуса, при 30 градуса - 25 градуса, при 32 - 28, при 34-32. Това се нарича здравословна температурна разлика при охлаждане.
"Честността е най-големият лукс, който човек може да си позволи." - Джеръм Клапка Джеръм
academil
Експерт
 
Мнения: 2463
Регистриран на: 17 Яну 2011 19:03
Местоположение: с. Слънчев ден, в покрайнините му е Варна
Skype: Не приемам съобщения

Re: Климатици без външно тяло

Мнениеот termoavangard на 05 Май 2011 16:54

Идеята тук е техническото и дизайнерско решение ,качеството и техническите параметри са оправдани от цената.
termoavangard
Потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 03 Май 2011 15:15
Skype: georgiatanasow

Re: Климатици без външно тяло

Мнениеот academil на 05 Май 2011 18:12

Дизайнът наистина е великолепен.
Този тип климатици имат място на живот, разбира се, но в страни, където принципът на уседналост не е така силен,
както в България. Често се местиш в нова квартира и само откачаш въздуховодите, а на новото място - ако има отвори - само ги закачаш.
А са на стената за да не заемат твърде много полезна площ, в новата, не особено голяма квартира.
И работещи предимно в режим "Охлаждане", понеже хладилният им коефициент е по-приемлив.
И сред народ, понасящ по-високи децибели.
Е, има такива хора, попадащи в такива разрези на обществото по света.
"Честността е най-големият лукс, който човек може да си позволи." - Джеръм Клапка Джеръм
academil
Експерт
 
Мнения: 2463
Регистриран на: 17 Яну 2011 19:03
Местоположение: с. Слънчев ден, в покрайнините му е Варна
Skype: Не приемам съобщения


Назад към ОВК и БГВ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта