Камина с въздушна риза

Re: Камина с въздушна риза

Мнениеот nia на 02 Мар 2016 16:11

Здравейте,

Трябва ми съвет. "Наследихме" една камера Девил с въздушна риза номинал 11 КВ като тази, но с още 2 въздуховода от двете страни http://sekasta.com/product/7885-2/. Почнахме ремонт и покрай това разбрахме, че камината е обшита само с гипсфазер без каменна вата за изолация. Правена е от известна фирма, но все пак моля за съвет, сега е момента ако се налага да отворим ако трябва и да я преработим.

Струва ли си да монтираме въздуховоди и с нея да отопляваме жилището и можем ли при тази мощност при ЗП 125 кв.м.? ТЕЦ няма, има изградена система за отопление с електрическо котле, която работи с монофазен ток 12 кв и превключва после на 6, има и инверторен климатик 18ка клас А+ при отопление монтиран в голямото помещение, което е отворено и към коридора. Никога не сме живяли без ТЕЦ и нямам идея как най-евтино и най-ефективно де се отопляваме тук. Жилището ще се обитава през целия ден и не искам да стоим с вълнени жилетки и да икономисваме на принципа включ-изключ.

Та ако ще отваряме и преди всичко да е готово се чудя дали да се захванем с майсторенето на система за отопление с въздуховоди? Давам схема на жилището и къде се намира камината. Таваните са доста ниски само 2.50 м и пътя на въздуховодите го виждам по стената налаво около 3м да влезе директно в коридора, там да се монтира вентилатор като този http://kamini-germant.com/33/37/278.html, но колко мощен? и от там горе по тавана в коридорите (4м и 6м) да влизат в стаите. Освен над вратите няма къде да монтирам клапите, но до колко е удачно? С какви тръби трябва да тръгна от камерата до вентилатора и после към стаите ф160?

Благодаря предварително на всеки, който отдели време за съвет!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
nia
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Авг 2014 06:34
Skype: nia

Предишна

Назад към Камини, барбекю, огнища и декорации.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта